På bokrean

Egentligen tyckte jag inte att det fanns så mycket spännande på årets bokrea, men ändå så blev det allt lite. Orkade inte ge mig ut på första dagens bokrea. Istället blev det kvällarna därefter som jag gick två i rad och fann lite smått & gott. Åsså blev det en bok till sambon i söndags på ICA MAXIs rea samt ett sista försök i går att få tag i Ninas resa som var slut i den här stans bokhandlar.

Svampar – Edmund Garnweidner
En bestämningsbok för 414 arter. Bra bok att ha även om jag inte plockar svamp själv. Men svärmor gör. Gissa vad jag upptäcker nu. Den står ju redan i min bokhylla. Jag köpte samma bok på bokrean 2005. Men vilket dåligt kom-i-håg har jag?! Ja, ja… får väl kolla om svärmor har någon svampbok då.

Resan tillbaka till den vita massajen – Corinne Hofmann
Biografi. Den tredje boken om den vita massajen. Den första hette kort och gott Den vita massajen. Den tyckte jag mycket bra om och köpte senare även Den vita massajens dotter, som jag ännu inte läst. Så det var ett lätt val att även köpa den tredje boken.

Pompeji – Robert Harris
Roman. Boktiteln fångade mig därför att jag och min sambo i september besökte just Pompeji. Detta är en romanskildring på just Pompeji år 79 e Kr.

En handbok glass – Carolina Börzsei
Mat & dryck. Ord är väl nästan överflödiga. Glass, som jag älskar. En hel bok med dess historia, anekdoter, citat och läckra glassrecept.

Nya vinatlas världens viner och vinregioner – Oz Clarkes
Mat & dryck. Ett kul köp, tror jag.

Glass läckert för lediga dagar – Susanna Tee
Mat & dryck. En bok som innehåller hela 40 frestande recept på hemgjord glass. Mums… jag kunde inte motstå den.

Hon och han – Annika Sundbaum-Melin & Henrik Kolbjèr
Roman. En bok om relationer. En bok om hon och han där just hon och han skriver i vartannat kapitel.

Bonniers stora bok om stickning
Handarbete. Här är ord också överflödiga. En bok som helt enkelt är ett måste.

Gåtornas palats – Dan Brown
Deckare & thrillers. Bok till sambon. Han har de andra tre, dvs Da Vinci-koden (som jag började läsa i somras), I cirkelns mitt och Änglar och demoner.

Ninas resa – Lena Einhorn
Biografi. En gripande överlevnadshistoria. Den fångade mitt intresse genom orden i bokreakatalogen att den är en mycket personlig berättelse som ger ny trovärdighet åt historiska händelser.


3 Responses to “På bokrean”

  • E Says:

    Stickboken är tydligen helt outstanding, man talar om den på alla forum och mailinglistor! Den har inte funnits på länge (nu är den ett upptryck för rean) och har gått för 5-600 på Tradera! Så nu måste jag väl börja sätta mej in i min och få ännu mer idéer som jag inte hinner med! ;-) Det skönlitterära har jag inte varit och kollat på än, hoppas hinna i morgon fm!

    Pladdertanten svarar:
    Oj då, det var verkligen ett fynd jag gjorde då. Då ska man bara ha tid att ägna sig åt lite stickning och studerande i den nyköpta boken också. Det blir väl om typ tre veckor kanske…

  • Bia Says:

    Med tanke på att du inte hittade nåt spännande på bokrean så blev det ju många böcker ändå! :)
    Jag skulle inte köpa nåt men kom hem med en gi-kokbok och en med ordspråk om kvinnor.

    Pladdertanten svarar:
    Ja visst är det konstigt att man säger att det inte fanns nåt vidare spännande i katalogen och ändå handlar en drös med böcker. Fast mot vad jag har handlat förr om åren var det lite.

  • nina Says:

    Ninas resa köpte jag med på dotterns inrådan.

    Bonniers stora bok om stickning har jag inte sett och jag som vill lära mig och nu av nån konstig anledning är intresserad vill gärna införskaffa den boken. Hoppas den finns kavr nånstans. Tack för att du tipsade här om de böcker du köpte. :-)