Sparar du gamla räkningar?

Det är nytt år. Här sitter jag med en hög av räkningar, lönespecar m.m. Jag brukar sätta in dessa i pärmar som jag satt registerblad i och gjort indelning på vad det gäller. Men hur länge ska man verkligen spara? Kan det verkligen vara någon mening med att spara precis allt hur länge som helst? Det känns lite tveklöst, tycker jag. Sparar du? I så fall, hur länge?

Idag så gogglade jag lite på detta och fann en gammal artikel i detta ämne från 2005 i Göteborgs-Posten. Där finns angivet olika antal år beroende på vad det är för något. Låter mer logiskt att följa. Men kan något ha förändrats på 5 år? Ser det annorlunda ut idag? Vad säger du?


2 Responses to “Sparar du gamla räkningar?”

  • Bloggblad Says:

    Jag har det så bra förspänt att jag bara lägger allt i en hög… och så tar maken hand om det. Fast det gäller bara firmapapper/kvitton o.dyl.

    Lönespec… äsch, inte sparar jag dom! När pengarna är slut, så är dom. I höstas visade det sig att jag fått fel lön (för lite, annars hade jag nog inte märkt det…) och de hade varenda siffra på kommunen.

    Pladdertanten svarar:
    Lönespecarna har jag nog sparade allihopa. Det är ju kul att ha och se vad första lönen var. Blir liksom lite nostalgi. Men nu tänkte jag som sagt försöka att rensa lite och bara spara det som man förväntas spara.

  • Micke Says:

    Jag är bra på spara dem :)

    Sätter in alla (efter de legat på skrivbordet ett halvår..) i en följd bara i pärmar.. och sen tar jag en ny osv. Jag tror jag har alla lönelappar kvar sen jag började jobba :D

    Pladdertanten svarar:
    Jo, jag har också varit bra på det. Men nu tänkte jag mig att börja rensa lite. Få se när det nu kan tänkas bli av…