Filminspelning på kyrkogård

Läste i morgontidningen idag om hur församlingsmedlemmarna i lilla Stjärnorp rasade mot en filminspelning som sker på kyrkogården. Det var ett tyskt filmteam som försökte spela in scener till tydligen en mycket populär tysk kärleksserie.

Församlingsborna anser att kyrkogården ska vara en fridfull plats och inte störas av filminspelning. Men jag undrar om man aldrig någonsin någon annanstans har spelat in på en kyrkogård? Ta t ex filmen Grabben i graven bredvid. Är inte vissa scener i den inspelad på en kyrkogård?

Men ok jag kanske inte kan uttala mig om detta när jag inte känner till kärleksserien det handlar om.

Fast måste man bli så upprörd?

”- En sådan här cirkus får det inte vara på en kyrkogård! Min familj ligger begravd här, nu ringer jag polisen! skrek en man som parkerat på vägen framför kyrkogården.”

Några av mina förfäder vilar också på just denna kyrkogård. Farfar och farmor, en farbror, farmors föräldrar, farmors två syskon och farmors kusin med sina föräldrar. Men jag kan inte se att jag skulle bli så grymt upprörd för det. Få se om jag ändrat uppfattning imorgon. Då kommer recension av de två senaste Inga Lindström-filmerna i morgontidningen.

Läs artikeln i Corren!


3 Responses to “Filminspelning på kyrkogård”

  • Bloggblad Says:

    De har varit här i närheten och spelat in scener också – på samma ställe där jag sjöng på ett bröllop för ett par veckor sen. (De kunde väl kommit då så jag hade fått bli tysk stjärna!)

    Det beror väl på vad det är för scener de spelar in – sex och flams och tjo och tjim skulle jag inte gilla där, men annars … jag tror inte de döda skulle ha nåt emot det.

    Bor du i trakten? (Välkommen till min blogg förresten – tack för kommentaren där)

  • Bloggblad Says:

    Sådärja – nu hittade jag dig genom att googla! :)

    Pladdertanten svarar:
    Förlåt att jag glömde ange URL. Det var inte min mening.

  • Maria Says:

    Jaså, det är här du gömmer dig. Är glad över att ha hittat dig igen. Hej!
    Jag tycker också att det var lite hysteriskt med uppståndelsen runt filminspelningen. Då skulle man ju aldrig kunna ha en filminspelning i kyrkan heller. ”Där var min mans begravning, hur kan man göra så”. Så länge det görs med värdighet och vördnad för de som ligger där så ser jag inga hinder.
    Kram!
    Maria

    Pladdertanten svarar:
    Ja, här är jag. Och tack att du blev glad!