Borta bra men hemma bäst

Vi har varit på en underbar resa till den storslagna naturen uti landet Schweiz. Njut av en kavalkad av foton från resan nedan!

Kapellbrücke i LuzernFrån Mont Pilatus på 2132 meters höjdEn schweizare med sitt althornVi har anlänt till medeltidsbyn Gruyères för att ...... inta en ostfondue till måltidVacker schweizisk efterrättDet bedårande slottet Chillon vid kanten av GenèvesjönVi lämnar Schweiz och tar båten över Genèvesjön till ...... den franska kurorten Evian-les-Bains med källan till mineralvattnet och ...... kasinot förståsEn skymt av MatterhornUtsikt från Gornergrat på 3112 meters höjd och endast 5 plusgraderSchweiziskt vitt vinSoluppgång över Bodensjön i WalzenhausenVem kan motstå otroligt goda schweiziska ostar på hotellet i Walzenhausen?

Vi hade verkligen tur med vädret. Vackert och varmt. Någon regnskur när vi satt i bussen eller nattetid. Däremot kunde sikten varit bättre uppe på Gornergrat så att vi hade haft en strålande utsikt med ett Matterhorn i horisonten, men icke då. Det var blötsnö och nästan nollan när vi kom upp. Men solen sken upp efter någon timme eller så, men inte så bra att Matterhorn syntes. Fast i Zermatt fick vi allt se den mäktiga alptoppen lite bättre när molnen skingrades ännu bättre. Ja, ja, man kan inte få allt.

Trots allt så är borta bra, men hemma bäst!


3 Responses to “Borta bra men hemma bäst”

  • E Says:

    Oj, vad högt upp ni varit! Hur tog ni er dit? Kunde man köra så högt upp, eller har ni åkt linbana? Fina bilder, tack för det! Och tack för igår.
    Kram!

    Pladdertanten svarar:
    Det var härligt gott uppe på höjden. Mäktigt och troligen perfekt för en med gräsallergi. Nästäppan försvann, men kom ju åter så snart vi kom ner på normala höjder igen. Första biten åkte vi buss, dvs till Täsch. Högre än så får ingen biltrafik åka. Därifrån var det tåg till Zermatt och vidare med kugghjulståg upp till Gornergrat. Häftigt! Linbana åkte vi också, men det var i Luzern när vi åkte ner från Pilatus som ligger på lite mer än 2000 meters höjd.

    Tack själv för i lördags! Ska se till att det kommer några bilder från träffen i mailboxen…

  • Bia Says:

    Härlig tripp ni tagit! Jättefina bilder med mycket gott. Fotot av mannen med hornet var läckert!

    Ha en skön midsommarhelg!

    Pladdertanten svarar:
    Den trippen var skön för själen!

    Glad midsommar tillbaks!

  • Micke Says:

    Ser ut varit en härlig resa. Tro när man själv ska komma sig ut på nått.

    Pladdertanten svarar:
    Ja, den var bara så härlig…