Vitvaruångesten är över …

… för nu har vi äntligen bestämt oss. Så idag slog vi till och åkte till affären och bestämde vilken kyl, frys, diskmaskin, fläkt, häll och ugn vi ska ha i det nya köket. Det kostar, men så bra det kommer att bli!

Vi firade med att unna oss årets första semla. Mums!

För ganska exakt en månad sedan var alla skåp på plats i köket och sedan dess har egentligen inte så mycket hänt i just köket. Jo, vecka 2 så var rörmokaren på plats för att koppla in vatten och avlopp till diskhon. Å nu i veckan har det blivit nya tapeter på väggarna och så har skafferiet blivit klart.

Det är inte bara vitvaror vi har bestämt oss för i veckan utan även vilket kakel vi ska ha. Det blev inte kakel utan istället klinkers från Dekora. En fjärdedel av Tudor 10 W (vit nyans) och tre fjärdedelar av Tudor 10 P (brun nyans).

Klinker från Dekora
Bild från Dekoras katalog 2008

Om allt går som det ska, och det får vi väl hoppas, så kommer den reklamerade bänkskivan på torsdag. Samma dag kommer vårt klinkers hem och även leveransen av vitvarorna. Det är väl underbart att slå tre flugor i en smäll. Det blir en ledig torsdagseftermiddag för mig. Och just nu funderar jag även starkt på att vara ledig på fredan. Ska kolla upp det med chefen.

Slutligen en liten bildkavalkad av köket.

18/12: Den skadade bänkskivan vid leveransen av köket.18/12: Många paket blev det!28/12: Reglar sätts på väggen innan väggskåpen sätts upp.29/12: Väggskåpen är ditsatta och bänkskåpen ihopsatta.2/1: En detalj i nya köket - diskhon!16/1: Nu har det blivit en vattenkran på diskhon och vatten & avlopp är kopplat.23/1: Skafferiet är målat och har fått sina hyllor på plats efter mina önskemål.25/1: Köket är tapetserat!

4 Responses to “Vitvaruångesten är över …”

  • Bloggblad Says:

    Önskar att vi vore så långt komna med vår köksdröm!
    Fast – jag undrar om det kan heta ”vitvaror” så länge till. Finns väl knappt nåt vitt att få tag på längre? Ska ju se ut som storkök numera med rostfritt.

    Pladdertanten svarar:
    Håller med om att det rostfria ser ut som storkök. Nä här blev det vita vitvaror. Men kanske är det rostfria på utdöende. Vem vet nu kommer ju det svarta starkt…

  • Nina Says:

    Åh, vilket härligt klinkers eller heter det kakel. Är det det där från Dekoras ni beställt? Ursnyggt.
    Kul att läsa om hur andra fixar och donar med sina hem. Själv är jag för lat. Men en vacker dag försvinner nog latmasken ur mig.

    Gillar färgtonerna här hos dig. :-)

    Pladdertanten svarar:
    Egentligen heter det väl kakel det man har på väggen och klinkers på golvet. Men vissa klinkers går även bra att använda till vägg. Tudor som vi valde från Dekora, dvs det som finns på bilden i inlägget, är ett klinkers. Det kommer bli så härligt!

    Klart du gillar färgtonerna här i bloggen! ;-)

  • Bia Says:

    Guuu så fint ni får det!
    Ha en avslappad helg!

    Pladdertanten svarar:
    Ja, det kommer bli så fint. Å nu snart om en vecka ungefär är nog köket klart…

    En lika skön helg tillbaks till dig!

  • E Says:

    Jag vill också ha VITA vitvaror, minns med fasa sjuttiotalets lejongula, avocadogröna och ljusblåa… och putsa bort handavtryck på en rostfri dörr – no way! (även om de står emot i början så gör de inte de ti längden!!)

    Ni får det snyggt och klinkret blir bra till tapeten! Lycka till i fortsättningen!

    Pladdertanten svarar:
    Tack! Jag är så nöjd och fullkomligen längtar efter slutresultatet. Snart så…