Varför inte trådlöst?

Jag blir inte riktigt klok, tror jag. Jag har precis varit i kontakt med vår bredbandsleverantör och skulle kolla lite först hur vårt befintliga abonnemang ser ut och sedan hur vi gör för att ändra till att kunna köra trådlöst här hemma.

Först blev jag irriterad över att vi sitter och betalar för mycket i jämförelse med vad deras pris är idag för den uppkoppling vi har. Varför ska vi månad efter månad betala 20 spänn mer än alla andra som tecknar samma abonnemang? Ja, det kan man fråga sig och inget svar fick jag av kundservicen. Det ändrades bara inte automatiskt utan jag var själv tvungen att säga till att jag ville ha en ändring gjord. För mig är det horribelt att de kan sitta och sno pengar av sina kunder som tecknat avtal med dem tidigare. Behandlar man sina kunder så? Man kanske skulle byta leverantör…

Sedan till vår önskan att kunna köra trådlöst. Det finns så fin info på deras sida att det bara är att beställa trådlöst bredband. Nu menar jag inte mobilt. Men se det gick inte. Nä, vår telestation stödjer inte trådlöst. Va? Måste telestationen stödja det? Jag trodde bara att man kunde koppla in en trådlös router i telejacket och sedan fixa resten så att våra två datorer kan köra trådlöst. Vi har bredband utan teleabonnemang. Ska detta vara omöjligt för oss? Nu blir jag så sne. Vi skulle ju byta rum och göra ett annat rum till kontor och då är det nödvändigt att vi kan köra trådlöst. Nu vet jag inte vad vi ska göra… Har du något tips?


One Response to “Varför inte trådlöst?”

  • Micke Says:

    Låter mysko.. routern går ju ändra ifall man bara får en IP-adress (normalt vid ADSL) eller 5st som man får via vissa.

    Skit i BBB, gå köp en router bara för nån hundring. Måste ju framgå av ert abonnemang om ni får en IP eller inte. Eller man kan vända på det hela, har ni nu angivit på IP i er/era dator(er) eller står de som (normalt är) på ”tilldelad IP” så sköter routern om att ge er flera IP för flera datorer och detta då trådlöst med. Läser ni har bredband och inte via teklejacket då utan nått nätverksuttag direkt då? I detta ska då bara gå plugga in routern och man brukar kunna ställa in dessa på 2-3-4 olika sätt men på nya är det en guide som oftast där man får svara på detta om IP osv.

    Pladdertanten svarar:
    Tack för infon! Jag ska kolla reda på vad vi har och se med hjälp av det du skrivit vad vi kan göra.