Julmarknad

Igår var vi på ett rekordsnabbt besök på Jul på Ekenäs Slott. Ja, vi tog en avstickare dit när vi ändå var på väg för att fira min gamla faster.

Jag var där för några år sedan och då var det ruskigt kallt. Den här gången var det betydligt varmare. Närmare 10 grader varmt.

Vi tittade först på allt hantverk. Fast jag fastnade inte för nåt. Undrar om jag är kräsen eller nåt? Jo, en sak var lite söt. De hade små fat för den använda tepåsen. En eller två sådana hade jag nog kunnat köpt. Men jag köpte ju ett tepåsefat härom veckan på Clas Ohlson. Hmm… men inte lika snyggt som det här då. Det här var ju som sagt hantverk och ingen massproduktion.

Till delikatessboden var det en liten kö. Vi stod en liten stund innan vi kunde gå in. Det var trångt och varmt. Jag ogillar sånt. Då vill jag bara ut. Men trots det köpte jag i alla fall tre limpor. En julkubb, en julvört och ett bonnabröd. För sextio spänn.

Sen var klockan dags att åka vidare. Vi hade en liten bit att gå till bilen också. För på parkeringen kunde vi inte stanna. Jo, det hade vi väl. Men då hade vi kanske behövt hjälp med att dra loss bilen i geggan och dessutom hade vi haft nedsmutsade skor/stövlar. Så vi stannade en bit bort på vägen istället. Tio minuters promenad.


One Response to “Julmarknad”

  • E Says:

    Ja, det är lika lerigt varje år. Nu vet jag varför jag inte ville åka dit mer sist.
    För min del blir det nog bara Vadstena…

    Pladdertanten svarar:
    Lerigt är inte kul. Det förtar alltihop en smula. Å, på Vadstenas julmarknad har jag inte varit. Är den värd ett besök? Börjar typ nu till helgen och håller väl på fram t.o.m. nästa?