12 Comments

 1. Härligt att se andras jobb hemifrån. Jag har jobbat hemma mycket de senaste två åren och det är väldigt skönt tycker jag. Vad tycker du?

  • Eva B M

   Jo, vi har också jobbat hemma väldigt mycket under dessa pandemi-år. Innan dess inget alls. Jag som normalt pendlar till grannstan med buss gör ju nu i och med att jag jobbar hemma en stor besparing på tid. Nästan två timmar per dag. En otroligt värdefull tid som jag kan använda på bättre sätt idag. Förutom det sitter vi i ett stort kontorslandskap. Har inte tänkt på det under den tiden att jag egentligen stördes av det ”surr” som blir runt omkring utan har alltid sagt att det är viktigt med överhörning. Det är det absolut! Men också väldigt viktigt att verkligen kunna få ro, harmoni och en avstressad miljö att sitta i. Så jag tycker definitivt att det fungerar förträffligt. Klart man saknar att inte träffa kollegorna, men samtidigt är de bara ett Skypesamtal bort.

  • Eva B M

   Jo, jag försöker komma ut en runda varje lunch. Extra viktigt på vinterhalvåret eftersom då är lunchen det enda dagsljus man får. Jo pausjympa har vi kört ett bra tag, även innan pandemin. Från början i samband med morgonens frukost. Men sedan det blev jobba hemifrån så har vi kört den ihop med vår möte daglig styrning och sedan lite senare lade vi även till en runda på eftermiddan. Ibland missar man förstås om man är upptagen i nåt annat möte.

 2. Det enda julpyntiga som som jag tagit bort hittills är de två adventsstjärnorna adventsljusstaken i vardagsrummet. Till och med granen (i plast) står kvar än.

  • Eva B M

   Så skönt att höra att det finns nån mer som har det kvar. Hoppas på de två grannarna i villorna mittemot. Men inte då. Förra veckan när det var tjugondedag jul så försvann det från deras fönster och jag sa för mig själv: ”Nej inte än!”

 3. Kikar in på din dag. Inte illa att hinna med en lunchpromenad trots hemmajobb. Lättare när en ska iväg till annat ställe.

  • Eva B M

   Även under den tid som normalt var att vara på kontoret så har jag alltid försökt att hinna med en promenad på lunchen. Så jag har fortsatt med det. Nu har jag nästan varit mer fokuserad att göra det även om regnet piskat eller snöyra. På kontoret blev det i sånna lägen att man hoppade över. Kanske inte konstigt – för om man blir dyblöt och är på kontoret så har man ju inget att byta med. Hemma är det ju annorlunda. Då kan jag ju enkelt byta om.

 4. Jag har en ljusslinga kvar, i badrummet för den lyser upp så bra tycker jag 🙂

  Själv har jag ju jobbat som vanligt dessa 2 år snart med behöver ju inte trängas med folk direkt och visst har man blivit lite mer osocial dessa 2 åren och knappt far nånstans.

  • Eva B M

   Jovisst är det så att jag har kvar det för att det ger lite mer ljus än när fönsterlamporna kommer fram igen.

   Kan ju hålla med att det blivit lite mer osocialt. Men man vill ju gärna tänka sig för och försöka bidra till att det kan bli bättre.

 5. Visst blir det mörkt när stjärnor och ljusstakar försvinner! Jag har kvar det mesta ute, men inte inne.
  Hoppas att mannen din inte har covid, så att du slipper!

  • Eva B M

   Jo, det är ju det att det blir så mörkt när man plockar bort stjärnor och stakar, Så jag vill njuta ett litet tag till…

   Ikväll lyckades jag se att ett av apoteken här i stan hade självtester hemma. Så eftersom jag bor med promenadavstånd så gick jag ner och köpte en förpackning med 5 st. Han har testat sig med den och det visade negativt. Så jag hoppas att det är att lita på även om jag är lite skeptisk.

Comments are closed.